Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Πάμε ξανά...

"Θέλουμε την αγάπη σας και μετά από ένα άτυχο αποτέλεσμα. Γνωρίζω καλά ότι οι Ελληνες με λατρεύουν και τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Αγαπάνε γενικά αυτή την ομάδα που όταν ανέλαβα ήταν στην 96η θέση της βαθμολογίας της ΦΙΦΑ και έχει φτάσει να είναι 8η. Σαφώς και έπαιξαν ρόλο τα αποτελέσματα, αλλά εδώ θέλω να ζητήσω την ίδια αγάπη από τους Ελληνες και μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα".
Ο Οτο Ρεχάγκελ, έκανε κατάθεση ψυχής, στη συνέντευξη Τύπου, ιδιαίτερα στην τελευταία ερώτηση από ξένο συνάδελφο (για τη μεγάλη εκτίμηση των Ελλήνων προς το πρόσωπό του), όπου ενώ όλοι σηκώνοντας να φύγουν, κράτησε τον διερμηνέα της ελληνικής ομάδας από το χέρι και είπε αυτή την ατάκα.

Πάνω από 100 συναδέλφους είχε η αίθουσα Τύπου και αν το έλεγε κάποιος πριν λίγα χρόνια, δεν θα το πίστευε κανείς. Όμως είχαν έρθει για να δουν τον τεχνικό της πρωταθλήτριας Ευρώπης, μια μεγάλη προσωπικότητα.

Γενικά ο Γερμανός, αν και άρχισε λίγο "σφιγμένος", σχεδόν αμέσως χαλάρωσε και εξέφρασε τα συναισθήματα του.

"Πάντα ξεκινάς για το καλύτερο και αυτό θέλω και για μάς, αλλά μην ξεχνάτε ότι στο ποδόσφαιρο πολλές φορές μια μικρή λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Είδατε πως κρίθηκε το πρωταθλητριών, από ένα άστοχο πέναλτι του Τέρι.

Δεν είναι ρομπότ οι ποδοσφαιριστές και παίζει ρόλο και η τύχη, αλλά και άλλα πράγματα. Θα μου επιτρέψετε ως παλαιότερο, που θυμάμαι ακόμα και το πρώτο γκολ του Πελέ στη Σουηδία στο παγκόσμιο κύπελλο, να κρατάω χαμηλούς τόνους"
τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός που δεν έκρυψε πάντως τη χαρά του που επιτέλους μπαίνει στη μάχη και η πρωταθλήτρια Ευρώπης.

"Η προετοιμασία τελείωσε, η ένταση και η αγωνία μεγαλώνει και είμαστε ευτυχισμένοι που αρχίζει και για μας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι μέχρι στιγμής αγώνες έδειξαν ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον τουρνουά. Στους πρώτους αγώνες έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στην τακτική αλλά στη συνέχεια πιστεύω ότι η ένταση θα ανέβει» είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός τεχνικός, που όταν ρωτήθηκε για φαβορί χαμογέλασε: «Πάντα είναι η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία".

Η Ελλάδα;

"Αλλη ερώτηση"
...

Ρωτήθηκε και αν νοιώθει καλά, αν έχει άγχος και τα συναφή: "Αισθάνομαι πάντα πολύ καλά, είμαι υγιής και παντρεμένος 34 χρόνια με την κυρία Μπεάτα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος, τι μπορεί να μου συμβεί; Το είδατε κι εσείς, θέλουμε να δώσουμε το καλύτερο από αυτό που μπορούμε αλλά υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες.

Το βασικό για μένα είναι που ξεκινάμε ουσιαστικά το τουρνουά με 23 ετοιμοπόλεμους παίκτες, αφού πέρα από ένα μικρό αιμάτωμα του Χαλκιά από ένα χτύπημα από κάποιο σουτ δεν αντιμετωπίζουμε άλλο σοβαρό πρόβλημα".

Φυσικά και δεν αποκάλυψε το πως θα παίξει, όπως ρώτησαν πολλοί ξένοι συνάδελφοι, ενώ δεν έκρυψε και τη χαρά του για το ότι είναι τόσα χρόνια στην Ελλάδα.

"Εφτασα τα 7 χρόνια, δεν είναι και λίγο. Πολύ δύσκολα πιστεύω θα μπορέσει να κάνει ανάλογο ρεκόρ ο επόμενος προπονητής που θα με διαδεχτεί στον πάγκο" κατέληξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Πηγή:Sport24
Φωτογραφία:Πανηγυρισμοί στο Φρυ/12 Ιουλίου 2004/www.emborios.com