Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ - ΚΑΣΟΥ

Στην τελευταία του συνεδρίαση το Επαρχιακό Συμβούλιο Καρπάθου – Κάσου πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

- Για το Κέντρο Υγείας Καρπάθου αποφασίστηκε να προταθεί στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου και στην εταιρία «ΓΑΛΗΝΟΣ» η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καρπάθου με 3 νοσηλευτές για να καλυφθούν οι εποχιακές ανάγκες και παράλληλα να ζητηθεί η άμεση απασχόληση του γυναικολόγου που ενώ έχει διοριστεί βρίσκεται συνεχώς εκτός Καρπάθου.

- Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Επαρχίας Καρπάθου – Κάσου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί καταγγελία προς το αρμόδιο Υπουργείο για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί κατά τη θερινή περίοδο στην Επαρχία Καρπάθου – Κάσου με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών και τον οικονομικό μαρασμό των επαγγελματιών της Επαρχίας. Παράλληλα προτάθηκε η άμεση δρομολόγηση πλοίων με σύγχρονες προδιαγραφές για τη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο – Κάσος – Κάρπαθος – Ρόδος από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Πειραιά – Ηρακλείου με επιδοτούμενο το σκέλος Ηράκλειο – Ρόδος και επιστροφή.

- Να εξεταστεί το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων των επιβατών και των οχημάτων που κινούνται από και προς την Επαρχία Καρπάθου – Κάσου σε σχέση με την απόσταση και με άλλες ακτοπλοϊκές εταιρίες.

- Τέλος, για τις χερσαίες συγκοινωνίες αποφασίστηκε η έγκριση της πρότασης της Επαρχιακής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας με την παρατήρηση για την επιδότηση της γραμμής Πηγάδια – Σπόα – Αγ. Νικόλαος κατά τη θερινή περίοδο και τη διέλευση των λεωφορείων 2 φορές την ημέρα από το κέντρο των Πηγαδίων.