Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Συνέδριο αποδήμων Επαρχείας Καρπάθου-Κάσου

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, η επιτροπή
αποδήμων του Επαρχείου μας, προγραμμάτισε μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών της (μεταξύ των οποίων και αρκετών εκπροσώπων των σωματείων Καρπαθίων αποδήμων των Η.Π.Α.) που πάρθηκε από το καλοκαίρι του 2007, διάφορες εκδηλώσεις για το ερχόμενο διάστημα, στις οποίες σας προσκαλούμε να συμμετέχετε.
1. Σε συνεργασία με το «Καρπαθιακό Κέντρο Έρευνας και Πολιτισμού Κ.Κ.Ε.Π.», ημερίδα αποδήμων Καρπαθίων και Κασίων, στην Κάρπαθο και την Κάσο, κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου και το πρώτο του Αυγούστου 2008. Για τον σκοπό αυτό, σας ζητούμε να μας καταθέσετε εισηγήσεις -προτάσεις, για διάφορα θέματα που αφορούν τους αποδήμους και τη διαβίωση τους στο εξωτερικό και στην πατρίδα, τα οποία θα θέλατε να συμπεριληφθούν στις εργασίες του συνεδρίου, καθώς επίσης και τυχών ομιλητές - εκπροσώπους των σωματείων σας, οι οποίοι θα μπορούσαν να αναπτύξουν τα θέματα αυτά.
2. Ως ένδειξη αναγνώρισης της πολύτιμης και πολυετούς, αρωγής στα νησιά της Επαρχίας μας, Κάρπαθο και Κάσο, θα απονεμηθεί στα διάφορα σωματεία Απανταχού Καρπαθίων και Κασίων, τιμητική πλακέτα κατά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου, και θα αναρτηθεί στο Επαρχείο ειδική πλάκα με το ανάλογο περιεχόμενο, αφιερωμένο στους άγνωστους Καρπάθιους και Κασιώτες, που συνεισέφεραν και εξακολουθούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη των, ιδιαίτερων πατρίδων τους.
Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τις απόψεις σας για τα παραπάνω, έως το πρώτο δεκαπενθήμερο, του Ιουνίου και αναμένουμε με ενδιαφέρον την συμμετοχή σας.
Με εκτίμηση
Ο Επαρχος Καρπάθου - Κάσου
Μιχάλης Ερωτοκριτος