Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ- 100 μέρες μέχρι τις εκλογές

Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος στα νησιά. Δήμαρχοι και υποψήφιοι εξήγγειλαν κατ’ αρχήν την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τον θώκο και ρίχτηκαν με πάθος σε διαβουλεύσεις για τα ψηφοδέλτια. Την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στην Κω (δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Δωδεκανήσου) άνοιξε ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης που ανακοίνωσε ήδη τους πέντε πρώτους υποψηφίους συμβούλους της παράταξης «Δύναμη Αλλαγής». Ο δήμος της Κω συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω και της επικείμενης συμμετοχής του πρώην υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη, αλλά και της πληθώρας των υποψήφιων δημάρχων που φτάνουν τους 5! Ειδικά αν ο κ. Παυλίδης ενδώσει στις πιέσεις που δέχεται -ήδη όπως φημολογείται- έχει εξασφαλίσει συνεργασία με τους κ. Γ. Μπαλαλή, Κ. Ασλάνη, Π. Αβρίθη κ.α. τότε θα έχουμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέχεια στην Κω. Συνωστισμός υποψήφιων -ως συνήθως- καταγράφεται στην Κάλυμνο, ενώ χωρίς άγχος πορεύονται οι δήμαρχοι Τήλου Μαρία Καμμά-Αλιφέρη και Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος. Τα ονόματα των διεκδικητών για τη θέση του δημάρχου στα νησιά,  έχουν προς το παρόν ως εξής:
ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ
Στην Κω οι εκλογές θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς τον δήμο θα διεκδικήσουν ο δήμαρχος Κώστας Καϊσερλης, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης, ο Γιάννης Ζερβός, ο Νίκος Μυλωνάς και η Κική Μακρή, ενώ οι πληροφορίες φέρουν στους διεκδικητές και τον πρώην υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη, η υποψηφιότητα του οποίου «τρομάζει» τους αντιπάλους του.  Ενδεχόμενη συμμετοχή του πρώην υπουργού, θα αλλάξει τις ισορροπίες, δημιουργώντας διαφορετικό τοπίο στον πολιτικό χάρτη, καθώς άπαντες αναγνωρίζουν ότι ο κ. Παυλίδης δεν είναι ευκαταφρόνητος αντίπαλος.
Στην Κάλυμνο ο δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης και οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων Γιάννης Γαλουζής, Γιάννης Μαστροκούκος, αλλά και ο πρώην πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Μαύρος διεκδικούν το δήμο. Στην Κάρπαθο ο δήμαρχος Μιχάλης Χανιώτης, ο πρώην έπαρχος Καρπάθου-Κάσου Μιχάλης Ερωτοκρίτος και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μηνατσής και στην Τήλο η δήμαρχος Μαρία Καμμά- Αλιφέρη που παραμένει μέχρι στιγμής η μοναδική υποψηφιότητα.
Στη Νίσυρο ο δήμαρχος Νίκος Καρακωσταντίνος και ο Χριστοφής Κορωναίος που στηρίζεται από το Νυσίρικο λόμπι της Ρόδου, διεκδικούν τη δημαρχία. Στην Πάτμο ο δήμαρχος Γρηγόρης Στοϊκος και ο Νικήτας Τσαμπαλάκης, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που προτρέπουν τον πρόεδρο του «Συλλόγου Ανάπτυξης» Κώστα Σταμπόλη να διεκδικήσει την θέση του δημάρχου. Στην Κάσο ο δήμαρχος Δημήτρης Ερωτόκριτος, η πρώην νομάρχης Πειραιά Μαρία Τσανάκη και ο Κώστας Περσελής.
Στην Αστυπάλαια ο δήμαρχος Πανορμίτης Κονταράτος και ο Νίκος Κομιναίας, και στους Λειψούς ο Σπύρος Μάγγος, καθώς ο δήμαρχος Μπενέτος Σπύρου παίρνει τον δρόμο για την Περιφέρεια.
Στη Λέρο πέραν του δήμαρχου Μιχάλη Κόλια και ο πρώην δήμαρχος Μιχάλης Κοντραφούρης θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρώτου πολίτη, ενώ στο Καστελόριζο τη δημοτική αρχή θα διεκδικήσουν ο δήμαρχος Γιώργος Αχλαδιώτης, ο έκπτωτος δήμαρχος Παύλος Πανυγήρης (καθώς δεν έχει στερηθεί των πολιτικών του δικαιωμάτων) αλλά και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Ασβέστης.
Στη Χάλκη ο δήμαρχος Μιχάλης Πατρός και ο επιχειρηματίας Βασίλης Ρουσσάκης, στη Σύμη πληροφορίες φέρουν τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Πανορμίτη Μοσκιού, να στέκεται απέναντι από τον δήμαρχο Λευτέρη Παπακαλοδούκα και τέλος στο Αγαθονήσι όπου ο δήμαρχος Βαγγέλης Κόττορος εμφανίζεται ακλόνητος στη θέση του.


Πηγή: http://www.drasisnews.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%B4%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA/