Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΣΟΥ & ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΓΕΝΕΙΑΔΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 2013 ΤΗΣ Α’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ





Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση βράβευσης των εκπαιδευτικών, των οποίων τα έργα επιλέχθηκαν, στο πλαίσιο της δράσης «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση», στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Θεσμός Αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Α΄/θμια & Β΄/θμια Εκπαίδευση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».
Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και η εκπαιδευτικός του Νησιού μας του Νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας Κάσου,  Γενειάδου Λαμπρινή  για το έργο της, «ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ...ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ». Η καινοτόμος δράση, με κωδικό 7106, αξιολογήθηκε εικοστή δεύτερη ανάμεσα σε 1035 έργα, που συνολικά κατατέθηκαν.
Στόχος της δράσης είναι η αξιοποίηση της μάθησης που παράγεται στα σχολεία ως βάση για την υποστήριξη και ανάπτυξη του εκπαιδευτικού έργου μέσα από την επιβράβευση και τη δημόσια ανάδειξη «βέλτιστων πρακτικών». Η δράση αποτελεί μία πρωτοβουλία που επιχειρεί να ανοίξει το δρόμο σε ένα σχολείο ανοικτό στη συνεχή βελτίωση, την αλλαγή, την πολυμορφία, καθώς και σε μηχανισμούς συνεχούς ανατροφοδότησης και υποστήριξης της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών. Οι καλές πρακτικές, όπως θα αναδεικνύονται μέσα από την διαδικασία της δράσης,  αναρτώνται στον ιστιότοπο «Αριστεία και Καινοτομία» του Υ.ΠΑΙ.Θ. (http://excellence.sch.gr - αποθετήριο καλών πρακτικών), που  αποτελεί στο εξής μία δεξαμενή άντλησης ιδεών για όλους τους ενδιαφερόμενους και ιδιαίτερα εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες.
Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείων Κάσου συγχαίρει την  βραβευθείσα  εκπαιδευτικό και τους μικρούς της μαθητές γι αυτήν τους την διάκριση  και τους εύχεται ολόψυχα να συνεχίσουν με το ίδιο ζήλο και μεράκι τις αξιόλογες  προσπάθειές τους οι οποίες προωθούν την πρόοδο του ελληνικού δημόσιου σχολείου.

     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  Γέμελα Ειρήνη