Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

«ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ «ΚΑΡΠΑΘΟΣ» («IMMACOLATA»)»


  Το μεσημέρι του Σαββάτου 15/2 ε.έ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου των απανταχού Αρκασιωτών Καρπάθου «Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ» στον Πειραιά σύσκεψη παραγόντων των Καρπαθιακών και Κασιακών παροικιακών φορέων της Αττικής με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Καρπάθου – Κάσου Μιχάλη Εμμ. Ερωτόκριτου και σκοπό να συζητηθεί η υλοποίηση της πρότασης που αφορά την επανάληψη του ταξιδιού του ιστορικού σκάφους «ΚΑΡΠΑΘΟΣ» («IMMACOLATA»), εν όψει της 70ης επετείου της πραγματοποίησης της ηρωικής Αποστολής Σωτηρίας προς την Αίγυπτο που αποφάσισε η ηγεσία του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Κινήματος της Καρπάθου και της Κάσου το έτος 1944. Η πρόταση που κατατέθηκε επίσημα από τον περασμένο ήδη Αύγουστο από τον Σύμβουλο για θέματα πολιτισμού Καρπάθου της Π.Ε. Γιώργο Νικ. Τσαμπανάκη, έχει ήδη συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό του κύκλου εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΟΣΤΡΙΑ – 2014» και θα κατατεθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα για έγκριση στο Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν:
α. εκ μέρους της Π.Ε. Καρπάθου Κάσου οι κ.κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος και Γιώργος Τσαμπανάκης.
β. εκ μέρους του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων ο κ. Γιώργος Στρατιώτης.
γ. εκ μέρους του Συλλόγου των απανταχού Αρκασιωτών «Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ» οι πρώην Πρόεδροι Νίκος Προικής, Γιάννης Κανάκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Γαριφαλιά Διακομιχάλη και Μαργαρίτα Λαμπρίδη.
δ. εκ μέρους της Απερίτικης παροικίας ο κ. Μιχάλης Μικροπαντρεμένος, Διευθυντής της παροικιακής εφημερίδας «ΟΜΟΝΟΙΑ».
Προσκλήθηκαν επίσης αλλά για λόγους αντικειμενικών δυσκολιών δεν μπόρεσαν να εκπροσωπηθούν οι:
α. Σύλλογος Πηγαδιωτών Καρπάθου Αττικής
β. Σύλλογος των απανταχού Μενετιατών Καρπάθου (Αττικής) «Η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης του προέδρου του στη Μοζαμβίκη.
Μετά από γόνιμη συζήτηση κι αφού εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι του εγχειρήματος αποφασίστηκε με ενθουσιασμό να προχωρήσει η πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη βάση επιμελώς καθορισμένου προγράμματος. Ως χρόνος υλοποίησης της εκδήλωσης προσδιορίστηκε ο προσεχής Αύγουστος.