Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

"Οι Δωδεκανήσιοι ακόμα αγωνίζονται"


Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, καθηγητής καρδιολογίας, κ. Δημήτρης Κρεμαστινός απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό προς όλους τους Δωδεκανήσιους:

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Έχουν περάσει 62 χρόνια από την ημέρα εκείνη που οι ευτυχείς γονείς μας και παππούδες μας γιόρτασαν την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα. Ήταν ένα όνειρο πολλών αιώνων όλων των προγόνων μας, που πραγματοποιήθηκε το 1947 και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Μαρτίου. Τότε το όνειρο έγινε πραγματικότητα αλλά οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε είχαν και έχουν σχέση με την ουσία της ενσωμάτωσης μας.

Οι Δωδεκανήσιοι ακόμα αγωνίζονται για ίσες ευκαιρίες με όλους τους άλλους Έλληνες, για τη συμμετοχή τους στη δημόσια διοίκηση, στις ένοπλες δυνάμεις, την Ανώτατη Παιδεία και την Υγεία.

Όμως, ίσοι θα είμαστε όταν τα παιδιά μας δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν για τις σπουδές τους σε άλλα μέρη της Ελλάδας για να φοιτήσουν στα Τ.Ε.Ι. και τις Πανεπιστημιακές Σχολές που οι άλλες περιοχές της χώρας διαθέτουν.

Ίσοι θα είμαστε όταν οι Δωδεκανήσιοι θα μπορούν να επιλύουν τα σοβαρά προβλήματα της υγείας τους στον τόπο τους και δεν θα κινδυνεύει ακόμα και η ίδια η ζωή τους καθημερινά.

Τα θέματα αυτά γίνονται περισσότερο πιεστικά καθώς το εισόδημα των Δωδεκανησίων από τον τουρισμό συνεχώς φθίνει, ενώ παράλληλα η χώρα ευρίσκεται μέσα στον τυφώνα μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Σήμερα τα Δωδεκάνησα χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων, για αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η εφετινή επέτειος της Ενσωμάτωσης εύχομαι να είναι η απαρχή της ουσιαστικής ενσωμάτωσης με τη Μητέρα Πατρίδα.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Δημήτρης Κρεμαστινός