Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ενημέρωση Επάρχου στις παροικίες Καρπαθίων και Κασιωτών της Αθήνας.

  • Η ετήσια συνάντηση των παροικιών
Ο Έπαρχος Καρπάθου –Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος προέβη στην καθιερωμένη ετήσια ενημέρωση στις παροικίες Κασιωτών και Καπαθίων της Αθήνας με αφορμή τον απολογισμό του Επαρχείου για το 2009.

Στην πρώτη που έγινε στο εντευκτήριο της Ομοσπονδίας των Δωδεκανησιακών –Παροικιακών Σωματείων στον Πειραιά παραβρέθηκαν οι πρόεδροι της Αρκάσας της Ολύμπου των Πηγαδίων και εκπρόσωποι των Σωματείων των δύο νησιών καθώς επίσης και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Δημήτριος Κρεμαστινός, ο Δήμαρχος Κασίων Δημήτρης Ερωτόκριτος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κασίων Αντώνη Χατζηπέτρο, η Έπαρχος Κυθήρων Χριστίνα Φατσέα, ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραώς και νήσων Γεώργιος Κασσάρας, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών Μηνάς Αλεξιάδης και Δημοσθένης Δασκαλάκης εκπρόσωποι άλλων Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων και αρκετοί Καρπάθιοι.

Τον συντονισμό της συζήτησης που ακολούθησε ανέλαβε ο πρόεδρος των Απανταχού Καρπαθίων γιατρός Γιάννης Καραϊτιανός ο οποίος πρόσφατα εκλέχθηκε και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας .

Ο Έπαρχος αναφέρθηκε ειδικά σε τέσσερα σημεία όπως στα θέματα υγείας, συγκοινωνιών, στα τεχνικά έργα και στην επερχόμενη διοικητική μεταρρύθμιση και στο σχέδιο «Καλλικράτης». Στη συζήτηση που ακολούθησε και πήραν μέρος αρκετοί από τους παρευρισκόμενους, διαμορφώθηκαν τρείς συγκεκριμένες προτάσεις, όπως η διεκδίκηση τμήματος του Πανεπιστημίου Δωδεκανήσου όταν θα ιδρυθεί με αντικείμενο τις πολιτισμικές επιστήμες, η διατήρηση των Επαρχείων ως περιφερειακών διαμερισμάτων στα πλαίσια της νέας Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, που θα λειτουργήσει ως αποκεντρωμένη διοικητική μονάδα με άμεσα εκλεγμένο αντιπεριφερειάρχη και τέλος η διατήρηση της Ολύμπου ως αυτοτελούς ΟΤΑ λόγω των ιδιαιτεροτήτων της, πολιτισμικών , αναπτυξιακών κ.α. ενόψει της εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης».

Η δεύτερη συνάντηση έγινε στο εντευκτήριο του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων, όπου ενημερώθηκε η παροικία των Κασιωτών της Αθήνας από τον Έπαρχο και από τον Δήμαρχο Κασίων.

Στη συγκέντρωση αυτή ήταν παρόντες ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κασίων, Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ο πρόεδρος του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων και αρκετοί Κασιώτες της Αθήνας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν θέματα όπως αυτά των υποδομών, του σφαγείου και το συγκοινωνιακό.