Μόλις μια μέρα απομένει για την Ώρα της Γης 2010 και η συμμετοχή πολιτών, επιχειρήσεων, σχολείων και δημοτικής αυτοδιοίκησης εντείνεται εντυπωσιακά. 248 δήμοι, κοινότητες και νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, 282 εκπαιδευτικοί οργανισμοί και 1016 φορείς και επιχειρήσεις συμπληρώνουν το μωσαϊκό του δυναμικού ελληνικού μηνύματος ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Ένα μήνυμα που αποκτά την ιδιαίτερη σημασία του με τη συμμετοχή 22.000 πολιτών στον επίσημο δικτυακό τόπο της Ώρας της Γης: www.wwf.gr/earthhour
Σχεδόν 24 ώρες μας χωρίζουν από το Σάββατο στις 20:30 μ. μ., όταν χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα θα σβήσουν τα φώτα τους, αποδεικνύοντας ότι η Ώρα της Γης 2010 δίνει δύναμη και φωνή πίσω στον πολίτη.
Μια φωνή που μπορεί να γίνει ακόμη ισχυρότερη και πιο αποτελεσματική αμέσως μετά την Ώρα της Γης. Το Σάββατο, στις 21:31 μ. μ., ο αγώνας ενάντια στην κλιματική αλλαγή θα συνεχιστεί με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς. Η αφορμή της Ώρας της Γης μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί από όλους.
Θέλεις, λοιπόν, κι εσύ να συμμετέχεις στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης απειλής που αντιμετώπισε ποτέ ο πλανήτης; Τα βήματα είναι απλά: εγγράψου στο www.wwf.gr/earthhour, στείλε SMS με τη λέξη ΚΛΙΜΑ, παρότρυνε τους φίλους σου να κάνουν το ίδιο και κυρίως … σβήσε τα φώτα, το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 20.30!
Κατά την Ώρα της Γης 2010 παγκοσμίως αναγνωρίσιμα μνημεία όπως η Ακρόπολη, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Λευκός Πύργος και η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου θα παραμείνουν στο σκοτάδι.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η Ελλάδα έρχεται τρίτη ανάμεσα στις 115 χώρες που συμμετέχουν στη φετινή Ώρα της Γης. Συγκεκριμένα 247 δήμοι, κοινότητες και νομαρχίες δήλωσαν μέχρι στιγμής ηλεκτρονικά την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν, αν και σύμφωνα με τη WWF, η συμμετοχή κορυφώνεται συνήθως την τελευταία ημέρα.
H Ώρα της Γης «γεννήθηκε» το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου συμμετείχαν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ένα χρόνο αργότερα, η προσπάθεια άγγιξε 50 εκατομμύρια πολίτες σε 35 χώρες. Πέρυσι, εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών σε ολόκληρο τον πλανήτη συμμετείχαν στη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική δράση εναντίον της κλιματικής αλλαγής. Περισσότερες από 4.000 πόλεις και 88 χώρες βρέθηκαν στον παλμό της Ώρας της Γης πέρυσι, με την Ελλάδα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.