Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Η Μίκα Ιατρίδου για τα νέα οικονομικά μέτρα

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα. Μίκα Ιατρίδη, για τα έκτακτα μέτρα της Κυβέρνησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η ανακοίνωση των έκτακτων οικονομικών μέτρων από την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αποδεικνύει περίτρανα ότι το προεκλογικό ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το μετεκλογικό ΠΑΣΟΚ.

Όλες οι προεκλογικές του εξαγγελίες και δεσμεύσεις αναιρέθηκαν μια προς μια.

Το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες για να πάρει με τα μέτρα αυτά τα πάντα από τους πάντες.

Τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης με την επιβολή νέων φόρων και την ταυτόχρονη μείωση του εισοδήματος των πολιτών δημιουργούν ασφυκτικό κλίμα στην κοινωνία, την αγορά και την οικονομία και οδηγούν σε μεγάλη ύφεση.

Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Επί πέντε μήνες έπαιζε το ρόλο της Πυθίας με διφορούμενους χρησμούς και συνεχείς παλινωδίες. Αυτή η ολιγωρία στη λήψη των απαραίτητων μέτρων πληρώνουμε όλοι σήμερα καθώς αναπόφευκτα αύξησε και το κόστος δανεισμού και έφερε στην πόρτα μας τους ελεγκτές και τους τοποτηρητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή είναι η ευθύνη του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Και την ευθύνη αυτή, δεν μπορεί να τη μεταθέσει σε άλλους.

Την ίδια στιγμή, κανένα αναπτυξιακό μέτρο δεν έχει ληφθεί, παρά το ότι ο Πρόεδρος μας Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε έγκαιρα τις προτάσεις του για 23 αναπτυξιακά μέτρα, τα οποία επιβαρύνουν ελάχιστα τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αντίθετα, η αύξηση του Φ.Π.Α. και κυρίως η αύξηση στα καύσιμα θα γονατίσει την οικονομία και την ανάπτυξη των Δωδεκανήσων, καθώς και της υπόλοιπης νησιωτικής περιφέρειας.

Αγνοεί προκλητικά η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι τα νησιά είναι απομακρυσμένα από την ηπειρωτική Ελλάδα και οποιαδήποτε αύξηση στο μεταφορικό κόστος ανθρώπων και προϊόντων θα είναι καταστροφικό για εμάς.

Αγνοεί ότι οποιαδήποτε επιβάρυνση στο κόστος μειώνει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας, για να κρατήσουμε το τουριστικό μας προϊόν ζωντανό και ελκυστικό σε σχέση με το διεθνή ανταγωνισμό.

Τα μέτρα αυτά απαξιώνουν και υπονομεύουν τους δυο βασικούς πυλώνες στήριξης της οικονομίας μας, τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία.

Η Ν.Δ. έχει ήδη αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν. Έχει προτείνει μέτρα για την τόνωση της οικονομίας και έχει τηρήσει υπεύθυνη στάση, αυτή της συναίνεσης που απαιτούν οι εθνικές περιστάσεις.

Είναι καιρός το ίδιο να κάνει και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ