Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Διαμαρτυρία για την Ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Κάσου.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με μεγάλη αγανάκτηση και πικρία θα θέλαμε να σας αναπτύξουμε το πρόβλημα που ενέσκηψε εν έτη 2010 στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του ακριτικού νησιού μας.

Επειδή το νησί μας χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα προσέγγισης των πλοίων, λόγω μη ύπαρξης κατάλληλου λιμένος, το Κράτος δαπάνησε υπέρογκο ποσό για την κατασκευή νέου λιμενικού έργου (προσήνεμου μώλου, προβλήτα πρόσδεσης και μαρίνας ελλιμενισμού σκαφών) ύψους άνω των 30.000.000,00 ευρώ και ταυτόχρονα καταβάλλει ικανά χρηματικά ποσά ως επιδότηση για την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών.

Σήμερα το έργο αυτό ευρίσκεται στο τελευταίο στάδιο κατασκευής του, με κύκλο στροφής πλοίων 350 μέτρων με πλοία δρομολογημένα μήκους 140 μέτρων περίπου, το ΠΡΕΒΕΛΗΣ και το ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ.

Το πλοίο ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα κατά τις αφιξοαναχωρήσεις του στο νησί μας, αλλά το πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗΣ συνεχίζει να μην προσεγγίζει με καλές καιρικές συνθήκες.

Επειδή όπως καταλαβαίνετε η συμπεριφορά αυτή σε νησί που η πλειοψηφία του είναι ή υπήρξαν ναυτικοί, έχει εξαγριώσει τους κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού.

Προτείνουμε την ΑΜΕΣΗ αντικατάσταση του πλοίου ΠΡΕΒΕΛΗΣ στα δρομολόγια τα οποία εκτελεί από το πλοίο ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ σε πρώτη φάση


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΜΜ. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ