Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

> Συνάντηση με την υφυπουργό κ Φώφη Γεννηματά


Αντιπροσωπεία με επικεφαλή τον Έπαρχο Καρπάθου -Κάσου, Μιχάλη Ερωτόκριτο, επισκέφθηκε το Υπουργείο Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και είχε συνάντηση με την υφυπουργό κ Φώφη Γεννηματά, και τον Διευθυντή του Γραφείου της, κ Φ. Αποστολόπουλο και την Διευθύντρια κ Τσαλδή. Κατατέθηκε το σχετικό υπόμνημα από τον Έπαρχο που αφορούσε τα προβλήματα των υγειονομικών μονάδων, της Επαρχίας.

Για την Κάρπαθο ιεραρχικά προτάθηκαν τα παρακάτω:
- Άμεση πρόσληψη ψυχολόγου,
- Διάθεση ασθενοφόρου και πρόσληψη οδηγών για το Κ.Υ. Καρπάθου.
- Στελέχωση του Κ.Υ. με αγροτικούς ιατρούς και άλλες ειδικότητες.
- Υπογραφή του σχετικού Οργανογράμματος, για την ανάθεση μελέτης και κατασκευής του έργου του Νέου Νοσοκομείου Καρπάθου.

Για την Κάσο:
- Κατασκευή του νέου Π.Π.Ι., πρόσληψη οδηγών ασθενοφόρου,
- Εφαρμογή τηλεϊατρικής ,
- Τροποποίηση λειτουργίας ΕΚΑΒ, στις νησιωτικές περιοχές.

Για τη Λειτουργία του Π.Π.Ι. Ολύμπου
- Στελέχωση της νέας νομάδας με γιατρό ειδικότητας
- Πρόσληψη Οδηγού ασθενοφόρου,
- Πρόσληψη νοσηλευτή,

Ειδικότερα για την πρόσληψη της ψυχολόγου η Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα γίνει με διαδικασία express, μεταξύ του Επαρχείου του Κ.Υ. Καρπάθου του Νοσοκομείου της Ρόδου, της Β΄ ΥΠΕ και του Υπουργείου, ούτως ώστε σε έναν μήνα να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης.

Για το νέο Νοσοκομείο εκτός των προαναφερομένων το κλιμάκιο επισκέφθηκε στο ίδιο Υπουργείο τον Διευθυντή Ανάπτυξης κ Κυφάκη Αντώνη και τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών κ Λαπαρίδη .

Για την άμεση υπογραφή του οργανογράμματος και την πρόταση από της Β΄ ΥΠΕ προς το υπουργείο και την ΔΕΠΑΝΟΜ, για την μελέτη και κατασκευή του νέου Νοσοκομείου. Το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 12 000 000 Ευρώ.

Σχετικά με την διάθεση του ασθενοφόρου, να γίνει άμεση αποστολή στην Κάρπαθο ενός ασθενοφόρου από το ΕΚΑΒ μέχρις ότου ολοκληρωθεί η προμήθεια των 210 ασθενοφόρων από το υπουργείο.

Η σχετική στελέχωση του Κ.Υ. Καρπάθου, θα γίνει σύμφωνα με την γενικότερη διαθεσιμότητα που υπάρχει σε ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Για το νέο ΠΠΙ Κάσου έχει ολοκληρωθεί η μελέτη από τη ΔΕΠΑΝΟΜ και έχει προταθεί με το ποσό των 1 450 000 ευρώ από το ΕΣΠΑ σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Κασίων.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν εκτός από τον Έπαρχο, Ο Δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Ιωαννίδης, ο Δήμαρχος Κασίων Δημήτρης Ερωτόκριτος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Κάσου Αντώνης Χατζηπέτρος, ο πρόεδρος Κοινότητας Ολύμπου κ Κώνστας Τσαμπανάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας παροικιακών σωματείων Γιάννης Καραιτιανός. Από την ομάδα πρωτοβουλίας για την πρόσληψη ψυχολόγου, οι κ Βέργης και Θεοδόσης Μαστρομηνάς. Οι παραπάνω ανέπτυξαν τα θέματα που απασχολούν τις υγειονομικές μονάδες της περιοχής τους.

Παρόν στην συνάντηση ήταν και ο τέως Υπουργός, και νυν Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, με πρωτοβουλία του οποίου κανονίστηκε η συνάντηση με την Υφυπουργό, ο οποίος και εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με τα ανωτέρω θέματα και υποσχέθηκε να βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού στην υλοποίησή τους.