Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Γιόρτασαν την ενσωμάτωση στην Αθήνα



Με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 62η επέτειο από την επανασύνδεση των Δωδεκανήσων στον εθνικό κορμό.Οι εκδηλώσεις άρχισαν με μια βραδιά αφιερωμένη στους νησιώτικους παραδοσιακούς χορούς στην αίθουσα του καινούριου Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, όπου χόρεψαν νέα παιδιά απ' όλα τα νησιά.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος που άνοιξε την ομιλία του με χαιρετισμό της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.Ο Σεβασμιότατος απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους Δωδεκανήσιους, μίλησε για την σημαντικότητα της ημέρας της επετείου για όλη την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Γρηγόρη Νιώτη που μίλησε με βαθιά συγκίνηση για τον κόσμο που μαζεύτηκε για την εκδήλωση.
Με την σειρά τους απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Ιωάννης Βαληνάκης πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και άλλοι πολιτειακοί αντιπρόσωποι.
Ο νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ιωάννης Φραγκούλης από την Κάσο παίρνοντας την σκυτάλη από την πρώην πρόεδρο κα Θεμελίνα Χαραλαμποπούλου ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Την Κυριακή, ο Σεβασμιό-τατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου τέλεσε την Επίσημη Δοξολογία στον Άγιο Γεώργιο της Πλατείας Καρύτση στο κέντρο της Αθήνας και με το πέρας της Δοξολογίας ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση με κατεύθυνση το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος.Όλοι οι παραβρισκόμενοι ακολούθησαν με εορταστική διάθεση αλλά και σε κλίμα συγκίνησης.Κατέθεσαν στεφάνια εκ μέρους της κυβέρνησης ο βουλευτής Δωδεκανήσων κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, εκ μέρους της Αξ. Αντιπολίτεσης ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Βαλινάκης και πολλοί άλλοι πολιτικοί αντιπρόσωποι άλλων κομμάτων και ομοσπονδιών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών σωματείων Αθηνών - Πειραιώς κ. Ιωάννης Φραγκούλης κατέθεσε τελευταίος ευχαριστώντας τον κόσμο για την συμμετοχή στις εκδηλώσεις.Μετά το τέλος της γιορτής παρατέθηκε καφές στο ξενοδοχείο Αμαλία.

Πηγή : Ροδιακή