Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Να αξιοποιήσουμε τη γνώση του ιστορικού παρελθόντος


Με αφορμή τον εορτασμό της 7ης Μαρτίου η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη απέστειλε προς το λαό της Δωδεκανήσου το παρακάτω μήνυμα

Ο εορτασμός της 7ης Μαρτίου, μίας ημέρας - ορόσημου για τα Δωδεκάνησα μας, αποτελεί ευκαιρία αναβίωσης της ιστορικής μνήμης και αφορμή θεώρησης της πορείας του τόπου μας, 63 χρόνια μετά την ενσωμάτωση.

Ύστερα από αιώνες σκλαβιάς, το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έφερε την ποθητή απελευθέρωση και την ενσωμάτωση των νησιών μας στον εθνικό κορμό.

Όπου με τον ποιο περίτρανο τρόπο ευοδώθηκαν οι αγώνες των Δωδεκανησίων που με ομοψυχία, αυτοθυσία και αυταπάρνηση, θυσιάζοντας σε πολλές περιπτώσεις την ίδια τους τη ζωή κατάφεραν να υπομείνουν χρόνια σκλαβιάς και τυραννίας.

Όλα όμως θα μπορούσαν να είχαν αποδειχθεί ανεπαρκή, εάν έλειπε από την καρδιά, το μυαλό και την ψυχή των αγωνιστών η πίστη και η πεποίθηση ότι τελικώς τα νησιά μας θα επέστρεφαν μια μέρα στην αγκαλιά της Μητέρας Πατρίδας.

Oι Δωδεκανήσιοι του σήμερα διαθέτουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των προγόνων μας εκείνης της εποχής και αυτό δεν είναι άλλο από το παράδειγμα που οι ίδιοι μας κληροδότησαν, την πίστη που οι ίδιοι μας εμφύσησαν.

Από εμάς, λοιπόν, εξαρτάται να αξιοποιήσουμε τη γνώση του ιστορικού παρελθόντος και να την μετατρέψουμε σε οδηγό των πράξεών μας, ενθυμούμενοι ότι ο σκοπός είναι κοινός και ότι το ισχυρότερο μας όπλο για την επίτευξή του είναι η αρραγής ενότητά μας.