Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Δεν θα μπορέσουν το Πάσχα να πάνε...


Την οργή και την αγανάκτησή τους δηλώνουν τα μέλη της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών Πειραιώς για το γεγονός πως στις 31 Μαρτίου, δηλαδή την Μεγάλη Τετάρτη, διακόπτονται τα δρομολόγια των άγονων αεροπορικών γραμμών και δεν μπορεί μεγάλος αριθμός επισκεπτών να φτάσει στα νησιά Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Καστελλόριζο, Κάσο και Λέρο για τις διακοπές του Πάσχα.

Ηδη όπως επισημαίνεται στην ανοικτή επιστολή της Ομοσπονδίας για τους ομογενείς του εξωτερικού καθίσταται πλέον απαγορευτική η μετακίνηση, ωστόσο ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να συνεχιστούν τα δρομολόγια και μετά την 31η Μαρτίου ώστε να μπορέσει να μετακινηθεί στα νησιά του μεγάλος αριθμός Δωδεκανησίων που διαμένει σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στους:


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Όπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, οι απανταχού Δωδεκανήσιοι προγραμματίζουν να περάσουν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα στην ιδιαίτερή τους πατρίδα. Δυστυχώς όμως, για άλλη μια χρονιά, υπάρχει ένα αντικειμενικό αδιέξοδο, που όχι μόνο απογοητεύει τους συμπατριώτες μας, αλλά δημιουργεί και καταστρεπτικές οικονομικές συνέπειες στην κοινωνία των νησιών μας.
Αυτό το αδιέξοδο δημιουργείται από την διακοπή των δρομολογίων προς ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ-ΚΑΛΥΜΝΟ-ΚΑΡΠΑΘΟ-ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ-ΚΑΣΟ-ΛΕΡΟ, την 31/3/2010, δηλαδή την Μ. Τετάρτη!
Οι πρώτες «κραυγές» αγανάκτησης έφτασαν στα αυτιά μας από τους Δωδεκανήσιους του εξωτερικού, οι οποίοι προγραμματίζουν έγκαιρα τις διακοπές τους, αψηφώντας την οικονομική κρίση που περνάμε όλοι, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για το νησί τους. Κι ενώ καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις όποιες προσωπικές και οικονομικές δυσκολίες έχουν, έρχονται οι Έλληνες «συναρμόδιοι» να δηλώνουν αδιάφορα, ότι μετά την 31/3/2010, δεν έχει ακόμη δοθεί άδεια για δρομολόγια για πολλούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων τα νησιά που αναφέρουμε παραπάνω.
Δηλαδή, δεν μας φτάνουν όλα τα άλλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε στην αφόρητη καθημερινότητά μας, δεν μας «αφήνετε» ούτε να περάσουμε τις ημέρες του Πάσχα στο νησί μας;
Πότε περιμένετε να ανακοινωθούν τα δρομολόγια; Ήδη «χάθηκαν» οι συμπατριώτες του εξωτερικού, πρέπει να αποτρέψουμε και όσους από τους 150.000 Δωδεκανήσιους της Αττικής θέλουν να επισκεφτούν το νησί τους;
Στο σημείο αυτό, ας αναλογιστεί κανείς, και την κατάσταση στην ακτοπλοϊκή επικοινωνία με τα νησιά μας, που κάθε άλλο, παρά ενθαρρύνει την μετακίνηση υποψηφίων επισκεπτών…
Με την ευθύνη λοιπόν της εκπροσώπησης του μεγαλύτερου μέρους της Δωδεκανησιακής παροικίας στην Αττική, η Ομοσπονδία μας καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να ασχοληθούν με το πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη:
- Τα ατελείωτα «σήριαλ» των διαγωνισμών για τις άγονες γραμμές.
- Την υποχρέωση της Πολιτείας για καθιέρωση συνθηκών ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών, μεταξύ των πολιτών, όπως προβλέπουν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πειραιάς, 5 Μαρτίου 2010