Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Εμπορική έκθεση για τη σύσφιξη των σχέσεων ΗΠΑ- Ελλάδας

Συμμετέχει η Κάσος και η Κάρπαθος

Με βασικό σκοπό την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η 19η έκθεση «Hermes Expo International», το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Απριλίου, στο Ατλάντικ Σίτι.

Από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), η Νομαρχία Καβάλας, οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Λάρισας, τα νησιά Κάσος και Κάρπαθος, καθώς και αρκετές ιδιωτικές εταιρίες.

Η φετινή έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΣΑΕ ΗΠΑ με πρόεδρο τον Θεόδωρο Σπυρόπουλο, θα είναι αφιερωμένη στους τομείς εισαγωγές/εξαγωγές και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της έκθεσης «Ερμής», Παύλος Κοτρώτσιος, δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να ανοίξουμε διόδους επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών επιχειρηματιών, να προωθήσουμε ελληνικά προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες και παράλληλα να προβάλλουμε το σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, στον τομέα των επενδύσεων. Γι' αυτό το λόγο, στη φετινή έκθεση συμμετέχουν και άλλες χώρες των Βαλκανίων». Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Κοτρώτσιο, «προσφέρεται η δυνατότητα σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, σε δημόσιους οργανισμούς και ιδιώτες μέσα από τη γνωριμία και την πιθανή συνεργασία τους με μεγάλες αμερικανικές εταιρίες να αναπτύξουν νέες μεθόδους τεχνογνωσίας».

Όπως και πέρσι, οι εκδηλώσεις στα πλαίσια της έκθεσης θα ξεκινήσουν από τη Νέα Υόρκη σε συνεργασία με το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο του Κουίνς, στις 22 Απριλίου. Εκτός από την παρουσίαση θεμάτων που αφορούν την επιχειρηματική συνεργασία, θα υπάρχει έκθεση ελληνικών κρασιών.

«Ελάτε να δείτε, δικτυωθείτε και κάνετε επιχειρηματικές συναλλαγές. Αυτό είναι το σύνθημά μας και προσδοκούμε με το δικό μας τρόπο να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και να βελτιώσουμε την εικόνα της Ελλάδας στις ΗΠΑ», τόνισε ο κ. Κοτρώτσιος, σημειώνοντας ότι «εκτός από τον εμπορικό τομέα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο Ατλάντικ Σίτι, έχουμε προγραμματίσει σειρά διαλέξεων με θέματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας. Σε συνεργασία με τους Ελληνικούς Ιατρικούς Συλλόγους Νέας Υόρκης και Φιλαδέλφειας θα γίνει το Ιπποκράτειο Συμπόσιο. Επίσης, θα γίνει συνέδριο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά της Ομογένειας, καθώς και για τις σχέσεις της με την χώρα καταγωγής τους. Θέλουμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των νέων για θέματα της Ελλάδας».

Η «19η Διεθνής Εμπορική Έκθεση Ερμής» θα τιμήσει και φέτος πρόσωπα της ομογένειας που διαπρέπουν σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ