Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Νέος κληρικός στην Ι.Μ.Καρπάθου και Κάσου


από την Ι.Μ.Καρπάθου και Κάσου, του Αρχιμ.Καλλινίκου Μαυρολέοντος

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013, ημέρα της μεγάλης Θεομητορικής γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρπάθου και τέλεσε την εις πρεσβύτερον Χειροτονίαν του  Διακόνου π.Δημητρίου Σκαρβελάκη.
Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π.Νικόλαος Κλάδης, οι Πρωτοπρεσβύτεροι π.Ηλίας Μαρκαντώνης και Γεώργιος Παπαθεοδώρου από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου για πολλά χρόνια υπηρέτησε ο νέος κληρικός ως Κατηχητής, υπεύθυνος του Οίκου Γαλήνης και άλλων τομέων της ενορίας και κληρικοί της Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου.
Ο Σεβ. κ.Αμβρόσιος στην ομιλία του υπενθύμισε το μεγαλείο και την υψηλή ευθύνη της ιερωσύνης, τόνισε τη σχέση του Ιερέα με την ενορία που θα του αναθέσει ο Επίσκοπος, του συνέστησε να είναι απλός, ευγενής και ευπροσήγορος προς όλους και τον ευχαρίστησε για την απόφασή του να αφήσει μια μεγάλη ενορία των Αθηνών στην οποία προσέφερε «αγλαούς καρπούς» και να έλθει να υπηρετήσει το μικρό και ευλογημένο ποίμνιο της Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου, που θα τον περιβάλλει κι εκείνο με εμπιστοσύνη και αγάπη.
Ο π.Δημήτριος είναι έγγαμος. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Κέντρου Επιμορφώσεως Βυζαντινής Αγιογραφίας, του τμήματος συντήρησης έργων τέχνης του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιστερίου, και Υπεύθυνος του Οίκου ευγηρίας του Ι.Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας Αθηνών από το 2006.
Στο  τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Καρπάθου τέλεσε και τη Δοξολογία για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του νησιού και η Γυναικεία Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας προσέφερε εόρτιο πρόγευμα.
Φωτογραφικό Υλικό