Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Βύθιση του M/V «STELLΑ» σημαίας SIERRA LEONE κοντά στην Αστακί(δ)α - Αγνοείται ο πλοίαρχος του σκάφους

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρπάθου, ότι το M/Vπλοίο «STELLΑ» σημαίαςSIERRALEONEεξέπεμψε σήμα κινδύνου στην Αστακίδα, 19 ναυτικά μίλια δυτικά της Καρπάθου.

Εν λόγω πλοίο είχε ξεκινήσει από το λιμένα Αλιάγα Τουρκίας με προορισμό την Κύπρο, άφορτο με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και απογειώθηκε ελικόπτερο SUPERPUMAαπό τη Ρόδο προς εντοπισμό του εν λόγω πλοίου, ενώ δια θαλάσσης στην περιοχή μετέβησαν περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το ιδιωτικό σκάφος «ΣΑΡΙΑ» Ν.Σύρου 1224 με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καρπάθου, και ενημερώθηκαν δύο παραπλέοντα Φ/Γ πλοία, προκειμένου παρέχουν συνδρομή.

Σωσίβια λέμβος με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες εντοπίστηκε από το Α/Κ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Μ» Ν.Καλύμνου 483, οι οποίοι και περισυνελέχθησαν ασφαλώς από το SUPERPUMAκαι μεταφέρθηκαν στην Ρόδο.

Οι εν λόγω διεκομίσθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου για προληπτικές εξετάσεις και αφού διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους, εξήλθαν.

Το πλοίο βυθίστηκε, ενώ ο πλοίαρχος του «STELLΑ» αγνοείται.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καρπάθου.

Οι έρευνες συνεχίζονται προς εντοπισμό του ανωτέρω αγνοούμενου με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα και τυχόν εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.