Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2007

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Γ. Νικητιάδη για τον τουρισμό



Εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ και κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία της Αθήνας το βιβλίο του πολιτικού Γιώργου Νικητιάδη με τίτλο «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΣΕΙΣ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΔΩΔΕΚΑ ΟΝΕΙΡΑ».

Στον πρόλογο του βιβλίου ο τ.Υπουργός Τουρισμού Νίκος Σκουλάς γράφει μεταξύ άλλων για το βιβλίο και τον συγγραφέα «……Το βιβλίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη και καλά τεκμηριωμένη προσέγγιση της τουριστικής ανάπτυξης της Ελλάδος του σήμερα , αλλά και του αύριο.

Ο συγγραφέας έκανε τον κόπο να μελετήσει , να ερευνήσει, να αξιοποιήσει στατιστικά στοιχεία, να καταγράψει και να αναλύσει τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον τουρισμό της Ελλάδας. Προφανώς γνωρίζει καλά την τουριστική και την πολιτισμική γεωγραφία της Ελλάδας.

Δεν μένει όμως σε απλές διαπιστώσεις . Κάνει κάτι πολύ πιο σημαντικό : Προτείνει λύσεις για κάθε πρόβλημα που μειώνει την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας ή προσβάλλει και απαξιώνει τον πολιτισμό μας και το φυσικό περιβάλλον και υπονομεύει την ποιότητα της ζωής μας. Καταθέτει προτάσεις, τεκμηριωμένες και τολμηρές, για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και της Δωδεκανήσου».

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του κ. Νικητιάδη θα γίνει στην Αθήνα στις 5 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα στις 6:30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Athens Plaza στην Πλ. Συντάγματος. Παρουσιάσεις του βιβλίου θα γίνουν και στη Κω εκτός από τη Ρόδο και άλλα νησιά. Στα νησιά μας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η κυκλοφορία του βιβλίου, στο οποίο γίνεται αναφορά και προτάσεις για το σύνολο των προβλημάτων που μας απασχολούν σε σχέση με τον τουρισμό.