Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2007

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Αβραμόπουλο για το θέμα των αεροδιακομιδών


Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Υγείας απέστειλε ο αναπληρωτής δημάρχου Κάσου Αντώνης Χατζηπέτρου ζητώντας την προσωπική παρέμβαση του κ. Αβραμόπουλου για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας στο νησί και ποιο συγκεκριμένα για το πρόβλημα της μεταφοράς των ασθενών στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Με την επιστολή μας αυτή, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφερθούμε σε ένα νέο τρόπο αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών υγείας κατοίκων του νησιού μας, ο οποίος ήρθε να προσθέσει ακόμη ένα πρόβλημα στον ευαίσθητο αυτό τομέα. Ειδικότερα, εκτός από την δοκιμασία της μεταφοράς του μέσα στο ένα και μοναδικό «χιλιοταλαιπωρημένο» ασθενοφόρο του ΠΠΙ Κάσου, ο εκάστοτε ασθενής θα πρέπει να υποβάλλεται και στη δοκιμασία της μεταφοράς του με ιδιωτικό πλωτό μέσο στην Κάρπαθο χωρίς να λαμβάνονται υπ? όψιν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, προκειμένου στη συνέχεια, να μετεπιβασθεί στο αεροπλάνο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, για να τον μεταφέρει, εάν αντέξει στο μεταξύ, σε κάποιο νοσοκομείο. Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών υγείας είναι νέος, επίπονος και πάνω απ? όλα απαράδεκτος, αφού, μέχρι πρότινος σε αντίστοιχα περιστατικά, ερχόταν το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, στο αεροδρόμιο της Κάσου, που μπορεί να λειτουργεί καθ? όλο το 24ωρο, έπαιρνε τον ασθενή ταχύτερα, ασφαλέστερα και συνεπώς ελαχιστοποιούσε τις πιθανότητες τυχόν δυσάρεστων επιπτώσεων. Επιπρόσθετα σας υπενθυμίζουμε ότι μόλις το περασμένο καλοκαίρι, συμπατριώτης μας με σπασμένο πόδι, μετά από πολύωρη μεταφορά του με ιδιωτικό πλωτό μέσο, αναγκάσθηκε τελικά να υποστεί ακρωτηριασμό του ποδιού του, προκειμένου να μην διακινδυνεύσει η ζωή του.

Κύριε υπουργέ,
Μη μας αφήσετε μόνους μας! Ζητάμε, άμεσα την παρέμβασή σας, να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς της αεροδιακομιδής με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, ώστε οι κάτοικοι της Κάσου να μην διακατέχονται από πλήρη ανασφάλεια, σε καθημερινή βάση, για τη ζωή τους».