Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2007

Ελεγχοι ακτινοβολίας σε Κάρπαθο-ΚάσοΗ αναγακαιότητα ελέγχων ακτινοβολίας και ραδιενεργων ρύπων στην επαρχία Καρπάθου-Κάσου και η κατασκευή τεχνητών υφάλων ήταν δύο από τα θέματα που συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Επαρχιακού Συμβουλίου Καρπάθου-Κάσου.

Ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Χανιώτης έθεσε υπ' όψιν των μελών του επαρχιακού συμβουλίου Καρπάθου-Κάσου την αναγκαιότητα ελέγχου της ακτινοβολίας και των ραδιενεργών ρύπων και κάτα πόσο επιβαρύνεται η υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Οπως επισημάνθηκε, θα πρέπει να εξεταστεί το νομικό καθεστώς με το οποίο επιτρέπεται η εγκατάσταση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, των ραντάρ και των αλεξικέραυνων γιατί υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες εφαρμόζουν διάφορες μεθόδους με τις οποίες αποφεύγουν τον έλεγχο.

Μέτά από συζήτηση τελικά αποφασίσθηκε να ζητηθεί άμεσα από την Ελληνική Επιτροή Ατομικής Ενέργειας και από τα τμήματα μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών και ραδιενέργειας περιβάλλοντος ο έλεγχος τς ακτινοβολίας και των ραδιενεργών ρύπων στην Κάρπαθο και την Κάσο.
Πηγη: www.eparxeio.com