Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2007

Η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου των εν Ελλάδι ΚασίωνΜε την συμμετοχή αρκετών συμπατριωτών από την Κασιάκη παροίκια της Αττικής πραγματοποιήθηκε η κοπη της βασιλοπιτας στα γραφεία του Σύλλογου των εν Ελλάδι Κασίων(Γ΄ Σεπτεμβρίου 56).
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης οι παριστάμενοι <<έψαλλαν>> τα Κασιώτικα κάλαντα με την συνοδεία της λύρας(Μανώλης Καρβουνάς) και του λαούτου(Νικήτας Καμπούρης).
Στην συνέχεια ο γραμματέας του συλλόγου Γεώργιος Στρατιώτης διάβασε τα μηνύματα που έστειλαν στην εκδήλωση όσοι προσκλήθηκαν στην εκδήλωση αλλά δεν κατάφεραν να είναι παρόντες,μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης ο Δήμαρχος Κάσου κ. Δημήτριος Ερωτόκριτος και ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κ.Μιχάλης Ερωτόκριτος.
Ακολούθως ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Ιωάννης Ζαχαριάδης προέβη σε ένα συντομο χαιρετισμό και αφου ευχήθηκε στους παρευρισκομένους,στην συνέχεια προχώρησε στην καθιερωμένη πλέον βράβευση όσων φοιτητών κατάφεραν να εισαχθούν στις ανώτερες και ανώτατες πανεπιστημιάκες σχολές.